Zimske-gume-Continental.jpg

ZIMSKE GUME

POVOLJNE CIJENE / 24 mjeseca jamstva

ZAŠTO ODABRATI CONTINENTAL GUME

Continentalove gume zadovoljavaju najviše standarde kvalitete, počevši od maksimalne brzine, preko kočenja po mokrom i suhom kolniku, pa sve do upravljanja, komfora i razine buke. 

Pobjednik testiranja

ContiWinterContact TS860

 

Njemački auto klub ADAC prošle  je godine napravio veliki test zimskih guma. Pobjednik u obje kategorije 175/65 R14 T i 205/55 R16 H je guma Conti WinterContact TS860.

 

Ove godine, u velikom usporednom testu 53 zimske gume koje je proveo AutoBild, Conti WinterContact TS860 ponovo je pobijedila, ovaj put u kategoriji 225/45 R 17.

Zašto je bitno imati ispravne gume?

Gume su jedan od presudnih faktora za sigurnost u vožnji.

 

Bitno je da tijekom cijele godine vozilo ima odgovarajuće, ispravne gume jer se one troše uslijed trenja s podlogom.

U hladnim zimskim mjesecima, zaista ne postoji alternativa: isključivo zimske gume mogu osigurati pouzdanost koja vam je potrebna. Specijalni sastav guma i uzorci profila su posebno dizajnirani kako bi vožnju činili sigurnijom.

Prednosti zimskih guma:

  • izrađene su od komponenata specijalno razvijenih za zimsko razdoblje

  • imaju bolje prianjanje na temperaturama ispod + 7 °C u usporedbi s ljetnim gumama što rezultira kraćim zaustavnim putem

  • imaju bolje karakteristike od ljetnih guma ne samo na snijegom pokrivenim cestama, već i na mokrim cestama ili na suhim, hladnim površinama

  • zahvaljujući posebnom dizajnu, bolje odvode vodu, smanjujući rizik od akvaplaninga

  • bolje zadržavaju pravac kretanja na snijegu

Put kočenja guma na snijegu pri brzini od 50 km/h:

Izvor: Continental Reifen Deutschland GmbH

7 °C

Preporučena temperatura na kojoj biste trebali zamijeniti ljetne gume sa zimskim - ovo je točka u kojoj se put kočenja ljetnih guma počinje značajno povećavati.

AKVAPLANING

Zimske gume pružaju dodatnu zaštitu protiv akvaplaninga. Više profilirani utori u usporedbi s ljetnim gumama omogućuju gumama da brže preusmjeravaju vodu - pomažući zadržati izravan kontakt s cestom.

Povoljne cijene vrhunskih guma iz obitelji Continental i Pirelli

 

Nudimo vam široku paletu guma svih dimenzija za osobna i gospodarska vozila. Pronađite odgovarajuću gumu za vaše vozilo, bilo da se radi o obiteljskom automobilu ili sportskoj limuzini. Za kompletnu ponudu guma kontaktirajte svoj ovlašteni ŠKODA servis.

Kontaktirajte svoj ŠKODA ovlašteni servis i saznajte cijenu zimskih guma koje odgovaraju vašem vozilu.